Binnen 30 minuten bij u
Beoordeeld met 9,2
24/7 telefonisch bereikbaar

Koel of vriestransport?

Heeft u een spoedzending die vandaag gekoeld of bevroren vervoerd moet worden? Bel dan met ons 24/7 SPOEDNUMMER 088-6066800. Vraag een offerte aan als het gaat om een niet-spoedopdracht of bel met ons algemene nummer 088-6066810. Ook kunt u ons bereiken via contactformulier en bieden wij u service via de chat van whatsapp op whatsapp.

Vervoer van geconditioneerd koel / vries / ambient transport?

Ook voor koel/vries en ambient transport kunt u bij ons terecht. TK koeriers heeft een netwerk van koeriers met meer dan 14 jaar ervaring in geconditioneerd transport van voedingsmiddelen, farmacie of grondmonsters.

Geconditioneerd transport ofwel het vervoeren van bederfelijke goederen bij een gecontroleerde atmosfeer, zonder onnodig verlies van de kwaliteit van de goederen die vervoerd worden.

Bij het geconditioneerd transport gaat het zowel om koeltransport als verwarmd transport. De temperatuur dat meestal geanalyseerd wordt zit tussen de -25°C en +25°C. Voor iedere vorm van transport is het dus essentieel om gebruik te maken van temperatuurmonitoring en andere complete temperatuurregelingssystemen. Voor het vervoeren van bederfelijke goederen zijn er verschillende voertuigen beschikbaar van groot naar klein. Afhankelijke van het type en het aantal goederen dat vervoerd moet worden, kan de laadruimte op verschillende manieren worden opgebouwd.

 

Welke vormen van geconditioneerd transport zijn er?

White,Boxes,With,Ice,And,Fish,Loaded,In,Van,For

Onder geconditioneerd transport vallen een aantal subcategorieën:

 • Diepgevroren transport: Alle producten die kunnen smelten of al diepgevroren zijn, moeten uiteraard vervoerd worden via het diepgevroren transport.
 • Gekoeld transport: Transport van alle vrachten met daarin producten die bederven als ze niet gekoeld getransporteerd worden.
 • Verwarmd transport: Sommige producten zijn verwarmd en moeten warm op de plaats van bestemming arriveren. Daarom is er ook verwarmd transport dat valt onder geconditioneerd transport.
 • Ambient transport: Ambient transport betekend dat producten worden vervoerd op een temperatuur tussen de 15 en 25°C. Voor vertrek worden de klimaatunits op de gewenste temperatuur ingesteld en afhankelijk van de omgevingstemperatuur wordt de lucht gekoeld of verwarmd. De temperatuur wordt op het gewenste niveau gehouden met een maximale afwijking van 1°C. Ambient vervoer, ook wel transport op kamertemperatuur genoemd, verzorgen wij voor diverse opdrachtgevers. Vaak gaat het om het transport van medicijnen, welke wij indien gewenst ook kunnen afleveren bij particulieren thuis. Wij kunnen hierbij ook een identiteitscontrole uitvoeren.

Eisen geconditioneerd transport

Voor het internationale transport is een zogenaamde ATP-sticker nodig. Hierop staan de isolatiewaarde, het temperatuurbereik en de aard van het voertuig vermeld. ATP staat voor Accord Transport Perishables. Het is een overeenkomst die geldt voor internationaal grensoverschrijdend vervoer van producten die kunnen bederven. Een groot aantal transportvoertuigen via Tkkoeriers zijn allemaal voorzien van het ATP-keurmerk.

Daarnaast moeten bedrijven zich aan speciale protocollen houden; de HACCP-protocollen. HACCP is het controlesysteem om de kwaliteit van de goederen te kunnen waarborgen ten behoeve van de gezondheid van de gebruiker. Hierin is onder andere opgenomen wie voor wat verantwoordelijk is in het hele productieproces.

White,Interior,Of,The,Cargo,Area,Of,The,New,Fridge

Voordelen van actieve transportkoeling

 • Maximaal vermogen om tijdens het transport te kunnen koelen
 • hoogste betrouwbaarheid tijdens transport
 • temperatuur in de laadruimte kan gemakkelijk geregeld worden
 • temperatuur in de laadruimte kan goed en wanneer gevraagd accuraat gelogd worden
 • ook onder extreme weersomstandigheden de beste koelcapaciteit
 • flexibel en snel terugkoelen op wisselende temperaturen van (-30 tot +30)
 • flexibel en snel terugkoelen op wisselende temperaturen van (-30 tot +30)

TK koeriers is zowel nationaal als internationaal inzetbaar om uw producten 24 uur per dag te vervoeren. Snel, betrouwbaar en op de juiste temperatuur. Onze voertuigen zijn allen HACCP goedgekeurd. Tevens is uw order of de chauffeur live te volgen doormiddel van track en tracé.

Wij rekenen geen extra toeslagen of tarieven

Wij rekenen vaste prijzen en geen extra toeslagen of extra tarieven voor uw transport zoals spitstoeslag, filetoeslag, avondtarief etc. Bij ons komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan. Onze gunstige tarieven in combinatie met de order kan voor uw klanten doorslaggevend zijn de order bij u te plaatsen. Voor meer informatie klik hier.

Tom van TK Koeriers

Spoed? Bel direct Tom: 088-6066800

Vraag direct een offerte aan