Binnen 30 minuten bij u
Beoordeeld met 9,2
24/7 telefonisch bereikbaar
ADR koeriers

Vervoer van gevaarlijke stoffen? Wij zijn dé ADR koerier in Nederland

TK Koeriers heeft meer dan 12 jaar ervaring als ADR koerier. Wij staan 24/7 voor u klaar voor een flexibele, voordelige en snelle service. U hoeft dus niet verder te zoeken. In heel Nederland kunnen wij, doordat wij centraal gelegen zijn, gemiddeld binnen 1.5 uur in alle grote steden op locatie staan. In de meeste gevallen is dit nog sneller dankzij ons uitgebreide netwerk van ervaren en betrouwbare koeriers. U kunt ons bereiken voor spoedritten of ritten op dezelfde dag op ons spoednummer 088-6066800. Wij zijn de ADR koeriersdienst voor het vervoeren van klein transport van een klein pakket tot meerdere pallets of pakketroutes. Goed om te weten is dat uw goederen in de gehele EU tijdens transport verzekerd zijn!

Spoed? Bel direct: 088-6066800

Vraag een offerte aan als het gaat om een niet-spoedopdracht of bel met ons algemene nummer 088-6066810. Neem gerust contact met ons op als u vragen of opmerkingen voor ons heeft.

ADR koerier voor het vervoer van gevaarlijke stoffen

Wilt u gevaarlijke stoffen over de weg vervoeren, dan krijgt u te maken met het Nederlandse reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen. Het vervoeren van gevaarlijke stoffen is een aparte branche binnen het transport. De speciale richtlijnen en wetten zorgen ervoor dat transport van deze goederen zo veilig mogelijk verloopt. Kies daarom voor TK Koeriers als ervaren koeriersbedrijf en schakel een koerier in die op de hoogte is van de regelgeving voor wat betreft het vervoer van gevaarlijke stoffen. Naast het vervoer van gevaarlijke stoffen in Nederland verzorgen wij ook het internationaal transport voor gevaarlijke stoffen.

 

Waar staat ADR voor?

Gevaarlijke stoffen waaronder gassen, brandbare vloeistoffen en radioactieve stoffen worden ook wel ADR goederen genoemd. ADR is de afkorting van 'Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route'. Deze Europese overeenkomst bevat richtlijnen die gaan over het internationaal transport van gevaarlijke stoffen over de openbare weg. Het ADR is onderdeel van het Nederlandse reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen.

TK Koeriers voor ADR vervoer

TK Koeriers is op de hoogte van de laatste regelgeving wanneer het aankomt op het vervoeren van ADR goederen. De voertuigen waarmee deze goederen vervoerd worden, dienen aan zeer strenge eisen te voldoen. Zo wordt de kans dat de schadelijke stoffen inbraak hebben op de gezondheid of het milieu tot een minimum beperkt. Onze voertuigen worden RDW gekeurd om de grip op de veiligheid van het transportmiddel te bewaken.

ADR transport door onze gecertificeerde chauffeurs

Het is belangrijk dat het ADR transport zorgvuldig en bekwaam wordt uitgevoerd. Dit wordt altijd gedaan door onze chauffeurs die in het bezit zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Dit certificaat stelt de chauffeur in staat gevaarlijke stoffen op basis van het ADR verdrag te vervoeren. Wij bespreken dan ook graag de mogelijkheden voor het veilig vervoeren van gevaarlijke of brandbare stoffen. Onze ervaren koeriers vervoeren het ADR transport altijd volgens de officiële ADR-richtlijnen.

Welke eisen voor een ADR koerier?

Bij het transport van ADR goederen komen veel verschillende voorschriften kijken. Deze voorschriften hebben betrekking op het verpakken van de goederen, het beladen van het voertuig, het voertuig zelf en de routebepaling. Voor verschillende gevaarlijke of brandbare stoffen wordt er onderscheid gemaakt in normale gevaarlijke goederen en zeer risicovolle goederen. Deze twee groepen hebben ieder dan ook hun eigen maatregelen en een uitgewerkt beveiligingsplan.

NIWO gecertificeerd koeriersbedrijf

Wij zijn in het bezit van het felbegeerde NIWO certificaat (Stichting Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie). De NIWO-vergunning stelt drie voorwaarden aan ons koeriersbedrijf, namelijk; betrouwbaarheid, kredietwaardigheid en vakbekwaamheid. Dankzij het NIWO certificaat garanderen wij dat uw zending met de zorg en vakkundigheid wordt behandeld die het verdiend.

NIWO

Verschillende ADR klassen

De gevaarlijke stoffen worden in een klasse gebundeld om zo de ADR gevarenklassen en het gelijksoortige gevaar aan te geven. Onderstaand zijn de verschillende klassen gevaarlijke stoffen aan de hand van de ADR regelgeving. Gevarenklasse 1 en 7 transporteren wij niet.

2. Gassen
3. Brandbare vloeistoffen
4. Brandbare vaste stoffen
5. Oxiderende stoffen
6. Giftige en infectueuze stoffen
8. Bijtende stoffen
9. Diverse gevaarlijke stoffen

Wilt u een van deze bovenstaande goederen vervoeren? Dan is het raadzaam om een koerier van TK Koeriers in te schakelen. U heeft dan de zekerheid van een veilige zending aan de hand van ADR erkende richtlijnen. Neem contact met ons op voor vragen over het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg (ADR) of het bespreken van de verschillende mogelijkheden!

Spoed? Bel direct: 088-6066800

Gevaarlijke stoffen

Vraag direct een offerte aan

     Onze voordelen

 • Binnen 30 minuten overal in NL op locatie
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding van Nederland
 • 24/7 bereikbaar voor spoedopdrachten
 • Heldere communicatie en korte lijnen
 • Ook koel/vriestransport met °C log/tracksysteem
 • Landelijk dekkend netwerk van ervaren koeriers
 • Gespecialiseerd als internationaal spoedkoerier
 • Live order/koerier tracksysteem
 • Direct een afgetekende vrachtbrief in de mail
 • Al uw transport, groot/klein, licht tot zwaar
 • Goederen verzekerd volgens AVC/CMR condities
 • NIWO gecertificeerd op alle punten
 • Geen toeslagen, dus achteraf geen verrassingen
 • Betaling bij ons achteraf op factuur

ADR Koerier

Wij zijn de ADR koerier in Nederland. 24/7 bereikbaar voor bijna ieder ADR transport (behalve klasse 1 en 7). Heeft u direct een ADR koerier nodig? Wij staan meestal binnen 30 minuten bij u op de stoep.

Onze klanten zijn vooral te spreken over onze:

 • Gunstige tarieven
 • Flexibel en betrouwbaar
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9,2 in Nederland en Belgie
 • 24/7 telefonisch bereikbaar
 • Meedenken in oplossingen
 • Kwaliteit en klantgerichtheid
 • Geen extra toeslagen of tarieven

ADR koerier Nederland

Vragen? Bel direct met Tom van TK Koeriers.

ADR transport

ADR koerier